Видове багажници

Повечето от колите създадени някога имат багажници, а целта им е да ни улеснят и да можем да пренесем по-големи и повече премети от едно място на друго. Предимството на колите с багажници е много голямо, защото когато тръгнете на някъде, дори и на излет взимаме доста неща за наше удобство, а и с помощта на багажника няма да се налага да запълвате задните седалки с всевъзможни вещи и да неможете да качите повече хора в автомобилът.

Факт е, че багажникът на всяка кола е различен по форма и габарит. За пример можем да ви посочим семейните коли, които в повечето случаи са с повече седалки и с доста голям багажни, който може да побере значително количество предмети. При спортните коли ефекта е коренно различен, там не само седалките за пътниците са по-малко, но и пространството в багажното отделение е свръх минимално и не побира почти нищо.

Друг автомобил, който бие рекордите за багажно отделение е бусовете и микробусите, който много често се използва от фирми и хора, които им се налага редовно да прекарват големи товари.

Интересното, от което можете да се възползвате при нужда от още пространство за събиране на багаж за превоз са специализираните магнитни багажници, които са направени за поставяне на тавана на автомобилът. На тях можете да пренасяте различни обемни предмети като колелета, сноубордове, ски и други подобни. Хубавото на магнитните багажници е, че не изискват да пробивате покривът на возилото си, а рампите се поставят отгоре, а от вътре специални магнитни плоскости и всичко е готово. Има автомобили, които са фабрично направени с нещо като рампи и с помощта на допълнителни специални греди стават на идеален багажник.

Интересното е, че в днешно време има доста голямо разнообразие от нестандартни багажници, които могат да ви помогнат, дори такива за колелета, мотори и скутери.

Изберете моделът според нуждите ви.