Ефектите от снега и зимата над индустрия скрап

В много региони снегът вече изобилства, а за скрап индустрията това оказва силно влияние. Ето, защо ако се занимавате с подобен род дейност или имате стар автомобил, който подлежи за рециклиране сега е момента да научите малко повече и за ефекта на снега и зимата над метала.

През зимния сезон, много скрап в по-студените райони са принудени да намалят работните часове и дори близки за продължителен период от време около празниците, поради бавното движение, с което става бракуването на коли. Има много фактори, които могат да повлияят за метален скрап през студените месеци.

Това е един от най-осакатяващи ефекти на зимния сезон. Много от редовните клиенти са по пътищата за по-голямата част от дните си, така че, когато времето се влоши и пътищата станат опасни, има по-малко трафик към скрап площадките. Снегът също оказва негативен ефект върху забавянето на открити строителни и скрап площадки, които могат по друг начин да произвеждат скрап.

Когато температурите спаднат рязко към фазата на замразяване, хората са по-малко склонни да работят отвън. Това означава по-малко отпадъци се произвежда от предприемачи и строителни обекти. Докато някои водопроводчици могат да бъдат заети около замразени тръби, размера на редовното водопроводни работи, все още липсва, затова няма причина да се прави едно пътуване до депото за скрап.

С празниците идва и времето за най-мъртви дни в скрап индустрията. Това означава, че много хора са освободени от работа за няколко дни или седмица. Това води до по-малко работа, която се върши около преработването на скрап отпадъци и тяхното многократно връщане в производство. Към края на годината, много хора не разполагат с пари, за да плащат за нови проекти. Някои проекти, които се създават около бракуването и работните места са в режим на задържане. Това обаче не бива да спира плановете на всеки собственик на стар автомобил да задейства нещата, около предаването му при първа възможност.